Dad község logó

Leader 2012

LEADER-2012:  A Kultúrház felújítása, akadálymentesítése és udvari játszótér kialakítása

 

A Kultúrház Dad község kulturális életének egyik legfontosabb színtere. Nagyszínpadjával színházi előadások, iskolai rendezvények, esküvői programok lebonyolítására is alkalmas, a kisebb termek pedig sport, szabadidős, és kulturális események színtere. Az épület műszaki állapota nagyon leromlott, a mellékhelységek szinte használhatatlanok, a fűtési rendszer elavult, az épület megóvásához kapcsolódó alap fűtés is rengeteg pénzbe kerül. A nyílászárók cseréje, és a külső falazat szigetelése az energia költségek jelentős megtakarítása végett indokolt.

Az épület akadálymentes megközelítése nem megoldott. A fiatalok, gyermekek közösségi színtere maga a Kultúrház és a kultúrház udvara, a játszótéri eszközök, valamint a padok, bicikli tárolók kihelyezésére nagy szükség lenne.

A pályázati projekt keretein belül a Kultúrház külső szigetelését,  a külső nyílászárók cseréjét,  fűtési rendszerének korszerűsítését, az épület akadálymentesítését, az udvarra akadálymentes hintát, padokat tervezünk.

A felújított és megújult Kultúrház magasabb színvonalon, kulturáltabb, barátságosabb környezetben lehet részese a kulturális és a mindennapi szabadidős programoknak. Az udvar játszótéri eszközökkel történő megújításával egy évek óta megjelenő lakossági igényt tudunk kielégíteni. Az akadálymentes megközelítés lehetővé teszi a mozgásukban korlátozottak részére is az aktívabb jelenlétet.

A Kultúrház külső szigetelését, a nyílászárók cseréjét szeretnénk megvalósítani. Az elavult fűtési rendszer komplex korszerűsítését tervezzük. A mellékhelységek (férfi, női) valamint a mellékhelységek előterének felújítását szinten kompletten tervezzük, figyelembe véve a hatályos jogszabályi előírásokat. Az épületbe jelenleg kerekes székkel nem lehet bejutni, ezért felújítás keretein belül akadálymentes bejutást kívánunk biztosítani.

A dadi Művelődési Ház udvarára játszótéri eszköz, pihenőeszközök és kerékpár tárolók kialakítása történik.

Az igényelt támogatás összege: 15 985 000 Ft

 

 

Dad község Önkormányzata