Ez a weboldal a felhasználói élmény optimalizálása érdekében sütiket használ.

2018. április 25. szerda
A- A A+

Dad község logó

Pályázati tájékoztató

 

Névnap

2018. április 25. szerda
Márk, Márkó, Márkus

Holnap
Ervin
napja lesz.

Időjárás

Véletlen képek

6.jpg

Letöltések

Galéria

LEADER 2013

LEADER 2013.   Kulturális és sportesemények támogatása eszközbeszerzéssel

 

Dad község Önkormányzata a jogszabályokban, illetve törvényekben megfogalmazott alaptevékenységei és kötelezően ellátandó feladatain felül az elmúlt években számos értéknövelő, humán, és infrastrukturális beruházást hajtott végre, amely a települést szépítette, gyarapította, a településen élők komfortérzetét növelte. Az elmúlt évek néhány beruházása: Közparkok rekonstrukciója, IKSZT központ kialakítása 2012, Szedres játszótér kialakítása 2011.

A tervezett projekt célja: A fejlesztés keretében többek között 3 db  számítógépet, projektort, vetítővásznat, külső HDD-t szeretnénk beszerezni. Az eszközök a közösségi élet javítására szolgálnának. Cél az épületben E-kávéház kialakítása a fiatalok számára, a közösségi és különböző rendezvények megörökítését, illetve a helyi labdarúgó mérkőzések rögzítése után azok közös megtekintése a projektor segítségével és az ifjúság számára  programok nyújtása.

A tervezett fejlesztés előtt a Művelődési házban nem tudtunk az ifjúság számára rendezvényeken, programokon kívül az érdeklődésüket felkeltő eszközöket biztosítani. A mai kor vívmánya az internet, véleményünk szerint nem csak szórakozásra, tanulásra is használhatja az ifjúság. A számítógépek segítséget tud nyújtana abban, hogy a településen élő fiatalok az iskolán kívüli időben is hasznosan tölthessék szabadidejüket, akár szakkörök, közös internetezés segítségével.

A tervezett fejlesztés keretében eszközbeszerzéseket szeretnénk megvalósítani. Ezen eszközök a következők: 3 db internettel ellátott számítógép, 1db külső winchester, 1db projektor, vetítővászon. A számítógépek segítséget nyújtanak abban, hogy a Művelődési házban E-kávéházat alakítsunk ki az ifjúság, illetve saját háztartásában internettel nem rendelkező lakosság számára. A „kávéház” terveink között segítséget nyújt azon szülőknek, családoknak, akik nem tudják az iskolán kívüli időszakban, szünetekben megoldani gyermekük felügyeletét. A nagyobb gyermekek itt hasznosan tölthetik idejüket, közös televízió nézés, számítógépezés közben. A televízió, a számítógépek különböző szakkörök, önismereti-fejlesztő programokhoz is segítséget nyújthatnak.

A pályázott eszközökkel a felnőtt lakosság számára is vonzó helyszín lehet a Művelődési ház közösségi tere akár labdarúgó mérkőzések, sportprogramok közös megtekintésével, akár azzal, ha otthonukban nem rendelkeznek internettel, számítógéppel, itt használhatnak ilyen eszközöket.

 

Dad község Önkormányzata